Thursday, March 26, 2009

Sonday Interview


Henrik Nielsen from Art Rebels did a recent interview with me for the blog of Søndags Advis (Copenhagen Sundays Paper), It was nice to sit and chat with him, and a good interview came out of it. Here is the text in Danish below as well as a link to article.

Den dansk-canadiske kunstner Basco5 bruger det københavnske bybillede som lærred. Her laver han små menneskeskikkelser og positive budskaber. Artrebels har mødt den unge kunstner.


Af ARTREBELS

Det er sjældent, at man møder en nordamerikaner, der kan tale dansk på et niveau, hvor man rent faktisk kan forstå, hvad han eller hun siger. Ikke et ondt ord om nordamerikanere, dansk er bare ikke særlig lettilgængeligt og de fleste af os taler udemærket engelsk, so why bother.

Derfor er det også overraskende at kunne gennemføre et interview med Basco5 på dansk, selvom han har boet størstedelen af hans liv i Canada.
Basco5 er et blandingsprodukt af et inter-atlantisk møde mellem hans danske mor og canadiske far. Som barn voksede han op i den vilde natur i Nordcanada, indtil han var 6 år gammel.Derefter flyttede familien til Lolland, hvor moren havde sin familie. Knap så vild natur som Nordcanada, men ligeså afsides.

Basco5 lærte det danske sprog på 6 måneder og begyndte at gå i folkeskole i Nakskov, men faderen, der i Canada var direktør, kunne ikke få tungen i de rigtige folder, og der var derfor ikke meget arbejde for ham at finde på Lolland. Ingen kunne forstå ham.
Foto: Liv Ajse
Som 10-årig tog Basco5 retur til Canada med familien, så faren igen kunne finde sig et job. Denne gang var destinationen en smule mere metropolsk, idet de flyttede til Vancouver.

Vancouver blev Basco5s legeplads gennem hans ungdomsår, og det var i Vancouver, at Basco5 blev til Basco5.

En blanding af break dance, graffiti, tabasco og tallet 5, blev baggrund for dannelsen af alter egoet Basco5, der malede og sprayede dagen lang.Som tiden gik, fik Basco5 opbygget en stil, der er hans egen. En karikeret verden af små menneskeskikkelser og positive budskaber blev hans valgte levevej.
Som 21-årig besøgte Basco5 igen Danmark. Denne gang for at tilbringe tid med en morfar han aldrig havde kendt særlig godt. 2 planlagte måneder blev til 10, hvor Basco5 flyttede til København, gik på Borup højskole og fik tilstrækkeligt med København ind i blodet til, at han vidste, at her skulle han bo en dag.

Den dag kom. På hans 25 års fødselsdag landede Basco5 i Kastrup, og han har været her lige siden. I København fandt han noget, han ikke kunne finde i Vancouver, et sted hvor han kunne male og tegne og være kunstner, uden at nogen behøvede at have en mening om det.I København fandt han en anden respekt for kunst, hvor det er ok at gøre, det man synes om, uanset hvor rig eller fattig, man så bliver af det.
Som billederne i denne blog viser, er Basco5 en god dreng. Han bruger positive budskaber i sin kunst. Han vil gerne inkludere sit publikum, og det føles lettest gjort, hvis man taler til folks kærlighed og ikke deres had. Og så er det sådan han er. Meget kærlig og ikke særlig hadefuld.

1 comment:

gravitytrope said...

english translations!!! D: